کنترل کیفیت آب آشامیدنی ارائه مطالب مفید وکاربردی در زمینه آب آشامیدنی آخرین مطالب
آرشیو وبلاگ
صفحات وبلاگ نویسندگان
سهشنبه 2 آذرماه سال 1389 :: 11:10
در این مقاله به بررسی شاخص های آب آشامیدنی و دلیل انتخاب هر عامل به عنوان شاخص خواهیم پرداخت... شاخص های آب آشامیدنی : (1) 1-شاخص های میکربی 2-شاخص های شیمیایی 3- شاخص های دیگر 1-شاخص های میکربی : 1-1کل کلی فرم ها : 1-1-1 تعریف : باکتری های گرم منفی ،بدون توانایی تشکیل هاگ ،میله ای شکل ،غیر هوازی،اختیاری و قادر به تخمیر لاکتوز همرام با تولید گاز در 35 درجه سانتی گراد در مدت زمان 48 ساعت (2) 1-1-2 دلیل استفاده به عنوان شاخص : به تعداد زیادی در معده انسان و دیگر جانوران خونگرم می باشد که حتی بعد از رقیق شدن بسیار زیاد هم قابل تشخیص است.(3) 2-1کلی فرم های گرماپای : 2-1-1 تعریف :این باکتری ها به خاطر توانایی شان برای تخمیر لاکتوز در دمای بالا از دیگر اعضای گروه کلی فرم کل متمایز می باشند.(4) 2-1-2 دلیل استفاده به عنوان شاخص : چون نژادهای محیطی بعضی از ارگانیسم های خاص در گروه کلی فرم گرماپای قرار میگیرند و می توانند در شبکه های توزیع رشد پیدا کرده و یا در بیو فیلم ها وجود داشته باشند.(5) 3-1 اشرشیاکلی : 3-1-1 تعریف : اشرشیاکلی عضوی از خانواده انترو باکتریاسه است و در گروه باکتری های کلی فرم کل و کلی فرم مدفوعی قرار میگیرد (6) 3-1-2 دلیل استفاده به عنوان شاخص : اشرشیاکلی در مدفوع انسان و حیوانات فراوان است و بنابراین می تواند در پساب تصفیه خانه های فاضلاب و در گنداب یلفت می شود.(6) 4-1 باکتری های هتروتروف : 4-1-1 تعریف : گروه وسیعی از ارگانیسم ها هستند که از مواد غذایی آلی برای رشد استفاده می کنند (4) 4-1-2 دلیل اسفاده به عنوان شاخص : اندازه گیری این باکتری ها در مدیریت کیفیت آب شبکه توزیع مفید است (7) 5-1 شمارش کل باکتر ها و کل باکتر های دارای قدرت رشد تعریف : شمارش کل باکتری ها ،تعداد وتنوع جمعیت باکتریایی موجود در یک نمونه را نشان می دهد. دلیل استفاده به عنوان شاخص: برای نشان دادن مشکلات مربوط به شبکه ی توزیع سالم ،انشعاب غیر مجاز،کاهش باقیمانده مواد ضدعفونی کننده ،راکد بودن آب و افزایش مقادیر موادغذایی در آب استفاده شود.برای تعیین تغییرات ایجاد شده در کیفییت آب هنگام ذخیره سازی و توزیع آب مفید می باشد.برای بررسی وارزیابی رشد میکربی در شبکه های توزیع آب و برای تعیین گستردگی میزان رشد در آب توزیعی مورد استفاده قرار می گیرد. 6-1 سودوموناس تعریف :باکتری های گرم منفی ،میله ای شکل ،اکسیداز مثبت ،غیر هاگزا دلیل استفاده به عنوان شاخص : در مدفوع ،خاک ،آب و فاضلاب دیده می شود.رشد این میکروارگانیسم ها در شبکه توزیع اغلب وقتی غلظت کمی از کربن آلی محلول و قابل تجزیه زیستی وجود دارد.مطلوب تر است. 7-1 انترو کوکوس تعریف : باکتری های گرم مثبت ،غیر هاگزا ،کوکسی،به صورت جفتی یا زنجیره ای آرایش می یابند. دلیل استفاده به عنوان شاخص : در دستگاه روده ای و در مدفوع انسان و دیگر حیوانات وجود دارند.ومی تواند مسیر آلودگی موجود برای مواد مدفوعی به درون شبکه را نشان می دهد. 8-1استرپتوکوکوس مدفوعی تعریف : باکتری های گرم مثبت ،غیر هاگزا ،کوکسی،به صورت جفتی یا زنجیره ای آرایش می یابند. دلیل استفاده به عنوان شاخص : در دستگاه روده ای و در مدفوع انسان و دیگر حیوانات وجود دارند.ومی تواند مسیر آلودگی موجود برای مواد مدفوعی به درون شبکه را نشان می دهد. 9-1کلی فاژ های سوماتیک (باکتریو فاژ) تعریف : ویروس های که باکتری را آلوده می کنند. دلیل استفاده به عنوان شاخص :عملکرد این ویروس ها نسبت به شاخص های باکتریایی بیشتر شبیه ویروس های انسانی می باشد.و به علت تعداد زیاد آن ها در فاضلاب و آب های آلوده به فاضلاب شاخص های خوبی اند. 10-1 کلستریدیوم پرفرژنس تعریف :باکتری های احیا کننده سولفیت،بی هوازی و هاگزا هستند که درون روده انسان و حیوانات زندگی می کنند.دارای عمر طولانی و هاگ های مقاوم هستند. دلیل استفاده به عنوان شاخص :مشکل مربوط به نفوذ آلودگی مدفوعی را تعیین می کند.آلودگی قدیمی مدفوعی را تعیین می کند. 11-1فاژهای باکتروئیدیس فراژیلیس تعریف :فراوان ترین باکتری موجود در دستگاه گوارش است. دلیل استفاده به عنوان شاخص :وجود آن یک شاخص قابل اطمینان از آلودگی مدفوعی انسان و ویروس های روده ای باشد مورد نیاز است.آلودگی تازه مدفوعی انسان را پیش بینی می کند. 2-شاخص های شیمیایی : 1-2 باقی مانده مواد ضدعفونی کننده 1-3 PH 1-4 قلیاییت 1-5 کلسیم 1-6 هدایت الکتریکی 1-7 استرول های مدفوعی 1-8 کافئین و داروها 1-9 کربن آلی 1-10 ATP 1-11 اندو توکسین 1-12 آهن 1-13 آمونیاک ،نیتریت،نیتروژن،نیترات 1-14 آلومینیم 1-15 کلرید 1-16 فسفر قابل دسترس میکربی 1-17 کدورت 3-شاخص های دیگر: 3-1 دما 3-2 فشار 3-3 تلفات آب منابع : 1-نوری سپهر ،محمد،عزالدین ،مرتضی،محمودیان ،اندیشه "شاخص های کنترل کیفیت آب آشامیدنی در شبکه توزیع" 1388 2-Flint, k,p,1987.”The long term survival of escheria coli in river water.”63:261-270 3-Stevens , m 2001 .”Mirobial indicators of water quality”An NHMRC discussion paper. 4-World health organization.1993.”Guid lines for drinking water quality” 5-Fass.s.1996 .”Fate of esheriachia coli experimentally injected in a drinking water distribution pilot system water research.30:2215-2221 6-Weber-schutt,G1964.”Routin demonstration of E coli as wel as coliform bacteria in water “.194 (2) : 245-251 7-Reasoner , D,1990.”monitoring hetrotrophic bacteria in potable water drinking water microbiology- progress and recent developments.G.A موضوعات
پیوندهای روزانه پیوندها
آمار وبلاگ
امکانات جانبی |
||